Hunter, dokładnie tak. A niektórzy kierowcy zawodowi (zarabiają jeżdząc dużymi autami) tego nie potrafią. Np dzisiaj jadąc przez Krosno (obwodnicą od Miejsca) tłumaczyłem jakiemuś przez CB że na Jasło ma jechać jak do N.Sącza (koniecznie chciał kręcić na Rzeszów :P )
[O2] O2 TDI BJB 06'2005 - jaki interfejs do podglądu błedów
Zwiń
X
-
[O2] O2 TDI BJB 06'2005 - jaki interfejs do podglądu błedów
Witam, tak, tak, jeden dzień poczytałem... i już mam pytanko
Chodzi o to, że jak podłączyłem Bosch KTS550 to mi napisał:
"0522 Urządzenie sterujące silnika- Brak sygnału".
Pojechałem do skody na przegląd (bo tak z kilometrów wychodziło) i poprosiłem o sprawdzenie co się może dziać że inny serwis niż skoda nie może się dogadać z silnikiem.
Oni na to mi kompa podpieli i dali wydruk z systemu VAS 5052.
Żadnych błędów oprócz spalonej lewej żarówki stopu - numer błędu opisany przez serwis: 00987.
Moje pytanie jest takie:
Jaki interfejs muszę mieć by podłączyć się do autka i znaleźć tę przysłowiową żarówkę? Zwykły pasujący do VAG'a od Viaken'a za około 90 pln, czy "tylko" skaner CAN też z Viaken'a za około 200 pln.
Szukam czegoś co mi pozwoli kompa podpiąć pod autko, a nie na wyświetlaczu pogdybać co sie dzieje...Była O2, Jest SuperB!
-
-
DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Spoko spoko, mozesz kupic podroobe z canem (u mnie w OII dziala)
ja zaplacilem 600 zlAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Witka,
Na EbaYu mozna tego kupic sporo , cena okolo 120$. Jednak nie mozna tych fejsow aktualizowac.Ponizej link do aukcji.
Oryginalny HEC CAN USB u nas kosztuje 100% wiecej niz w stanach.
W USA cena okolo 350$
Ja zaczyna skladac na swoj fejs, narazie autko na gwarancji ale , pozniej sie przyda , a pozyczac ciagle tez sie nie da
Komentarz
-
-
Kupiłem, mam i używam kabelez CAN'em. Funkcje są "do jednego" modelu ale nie zmieniam autka tak często :-) Aktualizować softu nie będę bo z tym co mam to do ustawania wystarczy a dalej jest wymagana wiedza, a nie kabel :-) Mam kabel, a grzebnąć głęboko i tak nie mam odwagi. Bo autko potrzebne na codzień ;-)
Oczywiście światła, alarmy i inne można poklikać - ale rozgrzebać sterownik silnika bez wiedzy i hamowni to .... zostawiam i tak specom np z tego forum :PByła O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Maicroft, Ten link z Ebayu to interfejs jest 100% nie oryginalny i dziala tylko z jedna wersja softu.
Nie wiem jak w Ross Tech rozwiazuja sprawe jezyka, ale majac fejs z USA nie powinno byc problemu z obsluga polskiego VAGa ( nasz polski to tylko tlumaczenie interfejsu uzytkownika) przeciez to legalny soft i zawsze mozna do nich napisac ze ma sie problem.
Jednak dalej cena nie jest rozsadna.
Komentarz
-
Komentarz